Vilka är vi?
Ellie

Jim lämnade en stor tomhet och en överväldigande sorg efter sig. Allt sedan dess har jag väntat på att Ellie ska komma till världen för att fylla en del av den tomheten och nu är hon här. Hon har stort släktskap med Jim, fast hon är tjej och brun, och hon håller redan försiktigt på att lyfta en flik av den tunga mantel som föll då Jim gick bort. Vi tänker syssla med ungefär samma saker som jag och Jim en gång gjorde och kanske vi också provar lite annat. Hon visade tidigt ett stort  föremålsintresse, apporteringslust och kluckar välbekant i näsan när hon söker och spårar. Sover i säng och soffa tillsammans med mig och är en trygg tjej som tar dag och bestyr som de kommer. Tillsammans med Ohini kommer vi utgöra ett komplett eftersöksekipage. Ellie i spåret, Ohini som avfångsthund och jag i snöret.

Bilbo

Bilbo,"Billebillig"( Född-02) är också väldigt billig väldigt ofta. Han har mycket humor och spelar clown så fort han märker att någon skrattar, trots att han nu borde vara vuxen. Det bästa som finns är att få vara med sin "älsklingshusse"som han också delar säng med. Han tycker att spåra är för simpelt men hämtar mer än gärna fågel och stöter vilt. Att dammsugas är en mardröm och favoritgrejen är en smutsig mjukiskanin, även kallad "Dumkaninen".

Bilbo och "Dumkaninen" kelar i sackosäcken.
Dwight Of Misty-Dreams "Ike"

Ike föddes i Belgien -04 och kom till Sverige när han var lite över ett år. Han flyttade då till Moa och Helene som har Kennel Rossmix. När de så sökte en fodervärd behövdes inte många minuter i hans sällskap för att inse att den tredje Musketören var funnen.

Ike är en kelsjuk och mjuk herre som inte skulle kunna göra en fluga förnär. Hans största intressen i livet  (förutom att äta och sova, man är ju labrador) är att vara till lags. Han är uppmärksam och vaken och är med på noterna vad det än gäller. Han är med andra ord väldigt rolig och tacksam att jobba tillsammans med. Vi har blivit refuserade på ett certprov FVMH pga att vi missade på spåret och har nu fallit för ålderstrecket. Inte mindre älskad för det och har andra uppgifter nog så viktiga i livet.

SE J(G)CH SE UCH Nado Shiz's " Chefen" Ohini

Hini,Nini,Kommisarien eller D´artagnan (kärt barn har många namn) är en kille som inte kan förstå vad Musketörerna fyller för funktion. HAN finns ju. Hini flyttade hit sensommaren -07 och har funnit sig mycket väl tillrätta. Han har utvecklats till en både stilig och duglig liten jakthund och löparkompis. Efter att spräng räv ur naturgrytet kan han nu lägga SE J(G)CH till sitt SE UCH

J SUCH FINUCH Nado Shiz´s Lucky Lolita " Lycka"

Lycka är det att få vakna  med Lycka. Det blev till slut bestämt att Lycka skulle få komma och bo hos oss. Vi är väldigt glada och tacksamma för att Lotta och Laila gett oss förtroendet att få ha henne. Hon är precis så vän och go som hon ser ut även om hon fått lite mer päls på nosen och nu tuktar Musketörer så det ryker. Att bada hör till favoritsysselsättningarna liksom att jaga sin brorson Ohini över fälten med ett ljungande drevskall. Det vore roligt att testa henne på klövvilt och vi har nu fått ett första pris med HP i öppenklass viltspår.
SE Uch Rocks'n Jewels Augite "Birka"
Så kom hon då den lille grå. Det var rena tillfälligheter som gjorde att vi fick chansen att få hem lilla Birka till oss i Sverige då hon var ämnad för någon annan. Tur för oss att denna någon var tvungen att lämna återbud till en sådan pärla. Birka är en Ceskoslovensky Vlcak som vi importerat från Finland.Trots hennes kennelprefix Rocks'n Jewels är det Satu Suokallio (Kennel Taabernakkelin) som är henne uppfödare. Hon är en underbar kompis och outstandning på bevakningen. Tyvärr fungerade hon inte som bevakningshund till följd av hög skärpa och stor förarbundenhet. En bevakningshund måste tillåtas hämtas från uppbindningsplatsen av vem som helst och det vill inte Birka. Av hänsyn till hennes höga integritet och till hemvärnskompisars hälsa, har jag beslutat att inte fortsätta hennes utbildning inom försvarsmakten. Vi hittar på andra roliga saker tillsammans och njuter till fullo av livet ändå.

Senaste kommentarer